HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kezdőlap > Levesek > Habkönnyű tejfölös pogácsa
| Többi

Habkönnyű tejfölös pogácsa recept

Elkészítési idő: 90 perc
Elkészítés nehézsége: Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség

A recept hozzávalói

50 dkg finomliszt
25 dkg sütőmargarin
2 tojássárgája
3 dkg élesztő
2 dl tejföl
1 dl tej

1 dkg cukor az élesztőhöz

A recept elkészítése

Az élesztőt felfuttatjuk 1 evőkanál lisztet is hozzáadva, hogy kovászt készítsünk. Gyenge rétestészta keménységű tésztát kapunk, amit fél óráig kelesztünk. Ezután kisodorjuk, háromrészt hajtjuk, és 20 percig kelesztjük. Ezt ismételjük összesen 3-szor, 20 perces pihenőkkel. Ujjnyi vastagra nyújtjuk, tetejét berácsozzuk, kiszaggatjuk /ne túl picikre, mert akkor kiszárad a tészta/, megkenjük a tojásfehérjével, amibe egy kevés őrölt pirospaprikát keverünk. Tepsiben még 10 percet pihentetjük, és azután megsütjük. Jó étvágyat!

Feltöltötte: manna

Akik elkészítették ezt a receptet:

Még senki nem készítette el ezt a receptet

Hozzászólások

Még nem szólt hozzá senki, légyél Te az első!

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkeznie!

Címkék

magyar ételek , vegetáriánus ételek , magyaros ételek , klasszikus ételek , házias ételek , bulira ajánlott , uzsonnák , társasági ételek , kiadós ételek , közepesen bonyolult , 90 perc , előételek , aprósütemények , pogácsa

vissza az előző oldalra