HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kezdőlap > Desszertek > Habos-krémes őszibarackpite
| Többi

Habos-krémes őszibarackpite recept

Elkészítési idő: 60 perc
Elkészítés nehézsége: Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség

A recept hozzávalói

A tésztához:
20 dkg liszt
8,5 dkg cukor
10 dkg vaj
1 tojás sárgája
1 csipet só
A töltelékhez:
kb. 50 dkg hámozott, szeletelt őszibarack
1 dl tejszín
5 dkg darált mandula (+ egy kis maroknyi)
10 dkg barnacukor
1 tojás fehérje


A recept elkészítése

A tészta hozzávalóból gyors mozdulatokkal gombócot formázok, melyet kissé ellapítva, fóliába csomagolva fél órára beteszek a hűtőszekrénybe. A barackokat leforrázom, meghámozom, felszeletelem. A tojásfehérjét kemény habbá verem, hozzáadom a cukrot, a mandulát, végül a tejszínt. Egy levehető aljú piteformát kibélelek sütőpapírral, a tésztát kb. 3 mm vékonyra kinyújtom úgy, hogy a peremre is jusson, nyújtófa segítségével áthelyezem a piteformába, a feleslegesen kilógó részeket levágom. A tésztára szórok egy kis maréknyi darált mandulát, elrendezem rajta az őszibarackokat, majd rásimítom a krémet. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 25 percet sütöm. Hagyom a formában kihűlni.

Feltöltötte: gyongyike

Akik elkészítették ezt a receptet:

Még senki nem készítette el ezt a receptet

Hozzászólások

Még nem szólt hozzá senki, légyél Te az első!

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkeznie!

Címkék

vegetáriánus ételek , klasszikus ételek , házias ételek , uzsonnák , vasárnapi ebédek , nyári ételek , kiadós ételek , egyszerű ételek , 60 perc , desszertek

vissza az előző oldalra