HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kezdőlap > Tésztaételek > Hagymalepény
| Többi

Hagymalepény recept

Elkészítési idő: 60 perc
Elkészítés nehézsége: Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség

A recept hozzávalói

a tésztához: 25 dkg teljes őrlésű liszt,
5 dkg vaj,
2 dkg élesztő,
5 evőkanál tej,
cukor,
só,
a töltelékhez: 50 dkg vöröshagyma
2 dl tejföl,
2 tojás,
olaj,
só,
bors,
köménymag


A recept elkészítése

A z élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A lisztet összegyúrjuk a vajjal, az élesztős folyadékkal, sóval, szükség szerint kevés vízzel. Meleg helyen kelesztjük. Közben megforrósított olajon üvegesre pároljuk a vastagon felkarikázott hagymát. Sóval, borssal, köménymaggal ízesítjük. A megkelt tészát 5 mm vastagon kinyújtjuk, tepsibe fektetjük és forró sütőben 10 percig elősütjük. Kirakjuk a párolt hagymával, leöntjük a tojással elkevert tejföllel és visszatoljuk a sütőbe. Aranysárgára sütjük.

Feltöltötte: annabel

Akik elkészítették ezt a receptet:

Még senki nem készítette el ezt a receptet

Hozzászólások

Még nem szólt hozzá senki, légyél Te az első!

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkeznie!

Címkék

vegetáriánus ételek , házias ételek , ebéd-vacsora otthonra , olcsó ételek , egyszerű ételek , 60 perc , tésztafélék

vissza az előző oldalra