HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kezdőlap > Belsőségek > Hagymás csirkemáj
| Többi

Hagymás csirkemáj recept

Elkészítési idő: 45 perc
Elkészítés nehézsége: Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség

A recept hozzávalói

10 dkg lilahagyma
10 dkg sonkahagyma
10 dkg főzőhagyma
2 citrom
50 dkg csirkemáj (40 dkg szív nélkül)
4 zsályalevél
3+2 evőkanál olaj
1/4 jéghegysaláta
2 nagy zöldalma
1 szál petrezselyem
1 kávéskanál kapribogyó


A recept elkészítése

A hagymaféléket meghámozzuk, vékonyan felkarikázzuk, meghintjük fél kávéskanál sóval és 2-3 evőkanál citromlével, lefedjük, fél órát pihentetjük. A csirkemájakat leöblítjük (leválasztjuk róluk a szíveket). A zsályaleveleket leöblítjük.
Felhevítünk 3 evőkanál olajat, rádobjuk a zsályaleveleket és a csirkemájakat. Négy perc múlva kidobjuk a zsályaleveleket, megfordítjuk a csirkemájakat, és még 2 percig pirítjuk. Papírkendőre szedve hagyjuk őket kihűlni. Közben leveleire bontjuk a salátát, megmossuk, kicentrifugázzuk vagy konyharuhával szárazra törölgetjük, és falatnyi darabkákra tépkedjük. Az almákat megmossuk, negyedeljük-nyolcadoljuk, magházukat kivágjuk, húsukat felaprózzuk, és meghintjük citromlével. A petrezselymet leöblítjük, a kapribogyót lecsepegtetjük. A legszebb csirkemájat félretesszük a díszítéshez, a többit 2x2 cm-es kockákra vágjuk. A hagymát és az almát leszűrjük, majd a májjal együtt a salátalevelekhez adjuk, lazán összekeverjük, és csinos tálba szedjük. A máj sütőlevéhez adunk még 2 evőkanál olajat és a hagyma-alma levét, jól összeforraljuk, ízlés szerint utánasózzuk, citromlével savanyítjuk, (frissen) őrölt borssal fűszerezzük, és melegen a saláta tetejére szűrjük-locsoljuk. Tetejét a félretett csirkemájjal, a kapribogyókkal és a petrezselyemmel díszítjük, azonnal tálaljuk.


Feltöltötte: gerda

Akik elkészítették ezt a receptet:

Még senki nem készítette el ezt a receptet

Hozzászólások

Még nem szólt hozzá senki, légyél Te az első!

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkeznie!

Címkék

belsőségek , ebéd-vacsora otthonra , közepesen költséges ételek , pofonegyszerű ételek , 45 perc , előételek , főételek

vissza az előző oldalra