HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kezdőlap > Buli, társaság > Hagymás-krumplis pogácsa
| Többi

Hagymás-krumplis pogácsa recept

Elkészítési idő: több, mint 90 perc
Elkészítés nehézsége: Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség

A recept hozzávalói

25 dkg burgonya
25 dkg liszt
25 dkg sütőmargarin
5 dkg élesztő
1 dl tej
pici cukor
2 fej hagyma
+ ízlés szerint fokhagyma
1 tojás megkenni

A recept elkészítése

A krumplit megmosom, héjában megfőzöm, meghámozom. Az élesztőt a tejben pici cukorral felfuttatom (lehet mélyhűtött, kiengedett élesztő is, nem kell feltétlenül friss!). A lisztbe keverek 2 teáskanál sót, belegyúrom a vajat, és a megpirított hagymát, fokhagymát és apró szalonnakockákat. Hozzákeverem a felfuttatott élesztőt, az összetört krumplit (de csak kihűlés után, hogy a vaj ne olvadjon meg). Kb. 5-10 percnyi gyúrás után gombóccá formázom, lisztel megszórom és meleg helyen 1 órát kelesztem. Ezután kinyújtom, 4x-5x összehajtom 4 rétegben, közben újra nyújtom, majd kb. 1 cm magas pogácsákat szaggatok belőle, zsírozott-lisztezett tepsire téve tojással megkenem a tetejét, és közepes lángon gyönyörű aranysárgára sütöm. Ebből a mennyiségből 2 gáztepsi pogácsa lesz, 3-5 napig is eláll anélkül, hogy megkeményedne vagy kiszáradna.

Feltöltötte: adriana

Akik elkészítették ezt a receptet:

Még senki nem készítette el ezt a receptet

Hozzászólások

Még nem szólt hozzá senki, légyél Te az első!

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkeznie!

Címkék

klasszikus ételek , házias ételek , bulira ajánlott , társasági ételek , kiadós ételek , közepesen bonyolult , több, mint másfél óra , előételek , aprósütemények

vissza az előző oldalra