HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kezdőlap > Levesek > Hájas pogácsa IV.
| Többi

Hájas pogácsa IV. recept

Elkészítési idő: 90 perc
Elkészítés nehézsége: Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség

A recept hozzávalói

50 dkg finomliszt
25 dkg háj
1 tojás
2 dkg friss élesztő
1 dl tejföl
kevés tej
1 kávéskanál cukor
1 kávéskanál só
5 dkg zsiradék


A recept elkészítése

Az élesztőt elmorzsoljuk, és kevés langyos tejjel, cukorral, kis liszttel felfuttatjuk. A lisztet átszitáljuk, hogy levegősebb legyen, és amikor az élesztős tej felfutott, a tejföllel együtt hozzáadjuk. Sózzuk, jól összedolgozzuk, és konyharuhával letakarva, langyos helyen 40 percig pihentetjük. Utána 3 részre osztjuk a tésztát.

Kinyújtjuk, a tetejét megkenjük hájjal. Mindegyik lapot egymásra hajtogatjuk. Felülről, alulról, majd jobb oldalról és bal oldalról hajtjuk egymásra a tésztát.

15 percig pihentetjük, majd még kétszer megismételjük ezt a műveletet. Amikor utoljára kinyújtottuk, pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, a tetejét bevagdossuk, tojássárgával megkenjük, és 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük.

Megvárjuk, amíg langyosra hűl, és frissen kínáljuk. Tea mellé, vendégvárásra a legalkalmasabb sós sütemény.

Feltöltötte: bibora

Akik elkészítették ezt a receptet:

Még senki nem készítette el ezt a receptet

Hozzászólások

Még nem szólt hozzá senki, légyél Te az első!

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkeznie!

Címkék

magyar ételek , klasszikus ételek , házias ételek , bulira ajánlott , húsvéti ételek , társasági ételek , kiadós ételek , közepesen bonyolult , 90 perc , előételek , aprósütemények , pogácsa

vissza az előző oldalra