HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kezdőlap > Levesek > Hajtogatott pogácsa
| Többi

Hajtogatott pogácsa recept

Elkészítési idő: 60 perc
Elkészítés nehézsége: Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség

A recept hozzávalói

A tésztához:
1 kg liszt
1 tojás
fél evőkanál só
annyi víz, hogy a tészta puha, gyúrható legyen
A hajtogatáshoz:
háj, zsír vagy sütőmargarin

A recept elkészítése

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. Ezután kinyújtjuk, és megkenjük hájjal (de lehet margarinnal vagy zsírral is, de ezeket váltogatni is lehet). Miután megkentük a zsíradékkal, hajtunk egyet rajta, és újra megkenjük. Minél többször hajtogatjuk, annál finomabb lesz! Rombusz alakra vághatjuk, tetejét beirdalhatjuk díszítés végett. Mehet rá sajt, köménymag, nagyszemű só is. Előmelegített sütőben megsütjük.

Feltöltötte: napsugar

Akik elkészítették ezt a receptet:

Még senki nem készítette el ezt a receptet

Hozzászólások

Még nem szólt hozzá senki, légyél Te az első!

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkeznie!

Címkék

magyar ételek , magyaros ételek , klasszikus ételek , házias ételek , bulira ajánlott , társasági ételek , kiadós ételek , egyszerű ételek , 60 perc , előételek , aprósütemények , pogácsa

vissza az előző oldalra