HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kezdőlap > Pogácsák > Hajtogatott vajas pogácsa
| Többi

Hajtogatott vajas pogácsa recept

Elkészítési idő: 90 perc
Elkészítés nehézsége: Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség

A recept hozzávalói

1 kg finomliszt
37,5 dkg sütőmargarin (másfél kocka)
2 tojásásrgája
1 evőkanál kristálycukor
5 dkg élesztő
4 dl tejföl
1 kiskanál só
kicsi szódavíz
15 dkg trappista sajt

A recept elkészítése

A lisztet szétmorzsoljuk a margarinnal, beletesszük a
kicsi tejben felfuttatott élesztőt, sót, tojássárgáját, cukrot. A tejföllel
összedolgozzuk, és még annyi szódavizet adunk hozzá, hogy jól gyúrható, könnyű tésztát kapjunk. Fél órát pihentetjük, majd gyúródeszkára téve kinyújtjuk, majd összehajtogatjuk, fél óránként még kétszer megismételjük, mindig ugyanúgy hajtva. Negyedszer újjnyi vékonyra nyújtjuk, közepes pogácsaszaggatóval formáljuk. Tetejét megkenjük felvert tojással, és reszelt sajttal díszítjük. A tepsin még egy kicsit pihentetjük, forró sütőben 200 fokon megsütjük. (A tepsin nem
rakjuk túl szorosan egymás mellé, mert egy kicsit még nagyobb lesz.)

Jó étvágyat kívánok !

Feltöltötte: margaretta

Akik elkészítették ezt a receptet:

Még senki nem készítette el ezt a receptet

Hozzászólások

Még nem szólt hozzá senki, légyél Te az első!

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkeznie!

Címkék

magyar ételek , vegetáriánus ételek , magyaros ételek , klasszikus ételek , házias ételek , bulira ajánlott , társasági ételek , kiadós ételek , egyszerű ételek , 90 perc , előételek , aprósütemények , pogácsa

vissza az előző oldalra