HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kezdőlap > Halak > Halas rakottas
| Többi

Halas rakottas recept

Elkészítési idő: 60 perc
Elkészítés nehézsége: Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség

A recept hozzávalói

10 dkg vaj + a formához
20 dkg liszt
25 dkg mélyhűtött tengeri hal
1 evőkanál étkezési keményítő
1,5 dl tejszín
2 tojás
Fél csokor kapor


A recept elkészítése



A vajat apróbb darabokra vagdaljuk, és eldolgozzuk 3 evőkanál vízzel és a liszttel. Alaposan összegyúrjuk, fóliába csomagoljuk, és 1 órára betesszük a hűtőbe. A halat hagyjuk kiengedni.

Kivajazunk egy tűzálló tálat, a tésztát kinyújtjuk, és a formába simítjuk úgy, hogy a peremére is jusson. A halat szétosztjuk a tésztán. Az étkezési keményítőt 2 evőkanál vízzel simára keverjük. A tejszínt 1 dl vízzel felforraljuk, és belekeverjük az étkezési keményítőt. Sóval, borssal ízesítjük, lehúzzuk a tűzről, kissé hűlni hagyjuk, és belekeverjük a tojást. A sütőt 200 fokra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük. A kaprot leöblítjük, apróra vágjuk, és a tejszínes szószba keverjük. A szószt ráöntjük a halra, betesszük a tálat a sütőbe, és kb. 30 perc alatt megsütjük. Zöld salátával kínáljuk.

Feltöltötte: angela

Akik elkészítették ezt a receptet:

Még senki nem készítette el ezt a receptet

Hozzászólások

Még nem szólt hozzá senki, légyél Te az első!

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkeznie!

Címkék

halételek , klasszikus ételek , ebéd-vacsora otthonra , közepesen költséges ételek , pofonegyszerű ételek , 60 perc , főételek

vissza az előző oldalra