HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kezdőlap > Halak > Halpogácsák
| Többi

Halpogácsák recept

Elkészítési idő: 60 perc
Elkészítés nehézsége: Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség

A recept hozzávalói

40 dkg hal
1 fej vöröshagyma
2 kisebb ecet
1 csokor petrezselyem
1 citrom
2 tojás
1 és fél dl zsemlemorzsa
kevés Tabasco
5 dkg sütőmargarin
1 kis tubus kész majonéz

A recept elkészítése

A hagymát megtisztítjuk, a hallal együtt ledaráljuk. Az uborkát apró kockákra vágjuk vagy -külön- azt is ledaráljuk. A petrezselymet megmossuk, és szárazra rázzuk. A citromot forró vízzel alaposan megmossuk, és vékony karikákra vágjuk.
A hagymás halat, a tojásokkal és a zsemlemorzsával összedolgozzuk, sóval, Tabasco mártással ízesítjük. Kis gombócokat formázunk belőle, kissé ellapítjuk, és fél óráig állni hagyjuk, hogy a morzsa megpuhuljon. A vajat/margarint teflon serpenyőben megforrósítjuk, és a halpogácsákat kis lángon kb. 10 percig sütjük, közben meg-megfordítjuk. Amíg a fasírt sül, elkészítjük a mártás. A majonézt kevés Tabasco mártással és az uborkával alaposan összekeverjük, hűlni hagyjuk. A halpogácsákat forró tányérokra szedjük, citromszeletekkel és petrezselyemmel díszítjük. Párolt zöldséget kínálhatunk hozzá.

Feltöltötte: timea

Akik elkészítették ezt a receptet:

Még senki nem készítette el ezt a receptet

Hozzászólások

Még nem szólt hozzá senki, légyél Te az első!

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkeznie!

Címkék

halételek , vasárnapi ebédek , közepesen költséges ételek , egyszerű ételek , 60 perc , főételek

vissza az előző oldalra