HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kezdőlap > Desszertek > Hamis somlói galuska III.
| Többi

Hamis somlói galuska III. recept

Elkészítési idő: 75 perc
Elkészítés nehézsége: Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség

A recept hozzávalói

10 dkg darált dió
5 dl tej
1 csomag vaníliás pudingpor
1 teáskanál rumaroma
A piskótához:
20 dkg porcukor
4 egész tojás
6 evőkanál forró víz
20 dkg liszt
1 csomag sütőpor
2 evőkanál keserű kakaó
A csokiöntethez:
kb. 1 kanál sütőmargarin
10 dkg étcsoki
1-2 dl tej

A recept elkészítése

A piskótához a porcukrot a tojásokkal habosra keverjük, majd 6 evőkanál forró vizet adagolunk hozzá. A lisztet a sütőporral apránként hozzáöntve tovább keverjük. Vajazott, lisztezett tepsibe öntjük a tészta felét. A maradék tésztához hozzákeverjük a kakaót, és a tepsibe a fehér tészta mellé öntjük. Közepes hőfokon kb. fél óráig sütjük (tűpróba!).

A piskótát darabokra vágjuk, egy tepsiben vagy üvegtálban egyenletesen elterítjük. A rumot összeöntjük a tejjel, és a piskótára locsoljuk. A pudingot megfőzzük, és azt is a piskótára öntjük, majd rászórjuk a darált diót. A tepsit lefedjük, és hűtőben jól lehűtjük.

A csokiöntethez a margarint megolvasztjuk, beletesszük a tördelt étcsokoládét, felolvasztjuk folyamatosan kevergetve. Ha felolvadt a csoki, mehet bele a tej. Elkeverjük, és tálaláskor a desszertet meglocsoljuk vele, tejszínhabbal díszítjük.

Feltöltötte: helen

Akik elkészítették ezt a receptet:

Még senki nem készítette el ezt a receptet

Hozzászólások

Még nem szólt hozzá senki, légyél Te az első!

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkeznie!

Címkék

vegetáriánus ételek , klasszikus ételek , házias ételek , uzsonnák , kiadós ételek , közepesen bonyolult , 75 perc , desszertek

vissza az előző oldalra