HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kezdőlap > Desszertek > Havas háztető
| Többi

Havas háztető recept

Elkészítési idő: több, mint 90 perc
Elkészítés nehézsége: Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség

A recept hozzávalói

6 tojásból sütött vékony piskótalap vagy 1 csomag készen kapható méz
A közepéhez:
25 dkg darált háztartási keksz
4 evőkanál kristálycukor
2 evőkanál rum
2 evőkanál keserű kakaópor
6 dkg sütőmargarin
2,5 dl tej
A vaníliás krémhez:
4 dl tej
3 evőkanál kristálycukor
1 csomag vaníliás cukor
1 csomag (40 g) főznivaló vanília ízű pudingpor
15 dkg sütőmargarin
A csokoládé
10 dkg sütőmargarin
2 evőkanál keserű kakaópor
20 dkg porcukor
4 evőkanál víz
A tetejére:
10 dkg kókusz

A recept elkészítése

1. A piskótát hosszában 3 részre vágjuk, ha mézes lapot használunk, az már fel van csíkozva. Egyet tálra teszünk belőle. A közepére valókat összegyúrjuk, és a tésztára, hosszában félhenger alakban ráfektetjük, rásimítjuk.

2. A krémhez valókból, a margarin kivételével, kevergetve sűrű krémet főzünk. Amikor már csak langyos, a margarint is belekeverjük. Ezt a krémet nedves késsel, háromszöget alakítva a tésztára kenjük, és a másik két tésztalappal oldalról megtámasztjuk. Így lesz olyan a formája, mint a háztető. Hűtőszekrényben dermedni hagyjuk.

3. A mázhoz valókat kevergetve simára főzzük, a tészta tetejét ezzel bevonjuk, és mielőtt teljesen megszilárdulna kókuszreszelékkel is meghintjük. Miután megdermedt, forró vízbe mártott késsel jó ujjnyi vastagon fölszeleteljük.


ELKÉSZÍTÉSI IDŐ: 2 ÓRA + DERMESZTÉS
MENNYISÉG: 12 NAGY SZELET
ENERGIATARTALOM: 641 KCAL/SZELET
NEHÉZSÉGI FOK: NEM KÖNNYŰ

Feltöltötte: jolanda

Akik elkészítették ezt a receptet:

Még senki nem készítette el ezt a receptet

Hozzászólások

Még nem szólt hozzá senki, légyél Te az első!

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkeznie!

Címkék

vegetáriánus ételek , klasszikus ételek , ünnepi ételek , karácsonyi ételek , kiadós ételek , közepesen bonyolult , több, mint másfél óra , desszertek

vissza az előző oldalra