HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kezdőlap > Desszertek > Hólabda VI.
| Többi

Hólabda VI. recept

Elkészítési idő: 45 perc
Elkészítés nehézsége: Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség

A recept hozzávalói

3 tojássárga
2 egész tojás
1/2 dl rum
diónyi vaj
csipetnyi só
liszt –
amennyit felvesz, hogy puha tészta legyen
A sütemény nagyon egyszerű, viszont egy speciális eszközre van szükség. Ez két lyukacsos merítő kanál, amit nyitható és zárható eszközzé varázsolt egy szakember. Ha ez megvan, akkor már minden egyszerű.


A recept elkészítése

A hozzávalókat összegyúrjuk, puha, jól kidolgozott tésztát készítünk. Utána letakarjuk, hogy ne száradjon. Diónyi gombócokat formázunk, vékonyra nyújtjuk, és derelyevágóval 7 csíkot vágunk a közepébe, kb. fél cm szélet hagyva.

Magas edénybe annyi olajat forralunk, hogy a sütőformát ellepje.
A bevágott tésztaát úgy helyezzük az olajba, hogy minden második csíkot kiemelünk, és egyet fordítunk rajta. Belehelyezzük a sütőformába, lezárjuk, és a forrásban lévő olajba merítjük. Rögtön nőni kezd. Gyorgan forgatjuk, és pár másodperc múlva (hőfoktól függ) kivesszük. Nagyon óvatosan, még forrón vaníliás porcukorba forgatjuk.

Feltöltötte: helen

Akik elkészítették ezt a receptet:

Még senki nem készítette el ezt a receptet

Hozzászólások

Még nem szólt hozzá senki, légyél Te az első!

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkeznie!

Címkék

vegetáriánus ételek , klasszikus ételek , házias ételek , ünnepi ételek , karácsonyi ételek , olcsó ételek , rafinált ételek , 45 perc , desszertek

vissza az előző oldalra