HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kezdőlap > Pogácsák > Horary-pogácsa
| Többi

Horary-pogácsa recept

Elkészítési idő: nem ismert
Elkészítés nehézsége: Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség

A recept hozzávalói

1 kg főtt burgonya
1 kg liszt
2 csomag élesztő
25 dkg túró
2 tojás
1 pohár tejföl
1/2 kg zsír
1 evőkanál só


A recept elkészítése


A burgonyát összetörjük, a liszttel elkeverjük.
A zsírt és a túrót hozzáadjuk.
Az élesztőt, a sót és a tojást együtt kikeverjük, és hozzákeverjük.
Egy napig hagyjuk a hűtőben állni.
Hidegen kinyújtjuk és kiszaggatjuk.
Tojássárgájával megkenjük a tetejüket, és előmelegített sütőben 200 fokon addig sütjük, amíg megpirul.

Bolondítás:
A tésztába ízlés és ötlet szerint lehet belekeverni sajtot avagy sajtokat (!), túrót, tepertőt, sonkát, fűszereket és így tovább, akár külön-külön, akár egyszerre is. Csak a képzelet szab határt! :-)

Feltöltötte: milena

Akik elkészítették ezt a receptet:

Még senki nem készítette el ezt a receptet

Hozzászólások

Még nem szólt hozzá senki, légyél Te az első!

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkeznie!

Címkék

magyar ételek , magyaros ételek , klasszikus ételek , házias ételek , bulira ajánlott , társasági ételek , kiadós ételek , közepesen bonyolult , előételek , aprósütemények , pogácsa

vissza az előző oldalra