HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kezdőlap > Levesek > Húsgombócos zöldségleves
| Többi

Húsgombócos zöldségleves recept

Elkészítési idő: 60 perc
Elkészítés nehézsége: Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség

A recept hozzávalói

45 dkg darált sertéshús
1 fej vöröshagyma

bors
2 db sárgarépa
2 db fehérrépa
6 db burgonya
2 teáskanál pirospaprika
2 evőkanál paradicsom
2 evőkanál pizzakrém
olaj


A recept elkészítése

A darált húst sóval, borssal összekeverem, és amikor pépes állagú, akkor vizes kézzel diónyi gombócokat készítek belőlük. Az apróra vágott hagymát az olajon elkezdem pirítani, majd hozzáadom a gombóckáimat, és inkább rázogatva, mint keverve, fehéredésig pirítom őket. Ekkor rászórom a pirospaprikát, sózom, borsozom, és annyi vízzel felengedem, hogy éppen ellepje a gombócokat. Fedő alatt főzöm őket. Közben felszeletelem a répát és a burgonyákat. Ha már úgy félig-meddig megfőttek a gombócok, hozzáadom a répát és a burgonyát, és annyi vizet, amennyi levest szeretnék. Belerakom a pizzakrémet (vagy gulyáskrémet), és addig kell főzöm, amíg a zöldségek megpuhulnak. Jó étvágyat kívánok hozzá!

Feltöltötte: rozi

Akik elkészítették ezt a receptet:

Még senki nem készítette el ezt a receptet

Hozzászólások

Még nem szólt hozzá senki, légyél Te az első!

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkeznie!

Címkék

magyaros ételek , klasszikus ételek , házias ételek , ebéd-vacsora otthonra , vasárnapi ebédek , kiadós ételek , egyszerű ételek , 60 perc , előételek , levesek

vissza az előző oldalra