HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kezdőlap > Tésztaételek > Húsos tortellini padlizsános paradicsomszósszal
| Többi

Húsos tortellini padlizsános paradicsomszósszal recept

Elkészítési idő: 30 perc
Elkészítés nehézsége: Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség

A recept hozzávalói

1 gerezd fokhagyma
2 szem paradicsom
1 közepes padlizsán
1 csokor petrezselyem
50 dkg húsos tortellini
2 evőkanál olaj
10 dkg parmezán sajt


A recept elkészítése



Felteszünk vizet forrni. A fokhagymát meghámozzuk, széles pengéjű késsel szétnyomjuk. A paradicsomot meghámozzuk, húsát feldaraboljuk. A padlizsánt megmossuk, és héjastól apró kockákra vágjuk. A petrezselymet megmossuk, szárazra rázzuk, és apróra vágjuk.
A tortellinit kb. 12–15 perc alatt puhára főzzük, majd leszűrjük és félretesszük. Széles edényben felforrósítjuk az olajat, hozzáadjuk a fokhagymát, a paradicsom húsát és a padlizsánt. Lassú kevergetés mellett addig pároljuk, amíg a padlizsán és a paradicsom sűrű mártássá fő össze. Ha kész, megszórjuk a zöldpetrezselyemmel. A húsos tortellinit hozzáadjuk a szószhoz, és gyenge tűzön még néhány percig együtt is melegítjük, hogy a tortellini és a mártás jól összeérjen. Tálaláskor reszelt parmezán sajtot kínálunk hozzá.

Feltöltötte: hera

Akik elkészítették ezt a receptet:

Még senki nem készítette el ezt a receptet

Hozzászólások

Még nem szólt hozzá senki, légyél Te az első!

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkeznie!

Címkék

mediterrán ételek , ebéd-vacsora otthonra , közepesen költséges ételek , egyszerű ételek , 30 perc , egytálételek , tésztafélék

vissza az előző oldalra