HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kezdőlap > Tésztaételek > Húsos-zöldséges metélt
| Többi

Húsos-zöldséges metélt recept

Elkészítési idő: nem ismert
Elkészítés nehézsége: Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség

A recept hozzávalói

40 dkg széles metélttészta
50 dkg marhahús
2 evőkanál olaj
1 evőkanál ételízesítő
4 kisebb fej vöröshagyma
1 zöld húsú paprika
4 paradicsom
4 evőkanál reszelt parmezán sajt

A recept elkészítése

A tésztát sós vízben a tasakon lévő ideig főzzük, majd leszűrjük, leöblítjük. Lecsepegtetjük. A marhahúst apró kockákra vágjuk. A hagymát megtisztítjuk és nyolc felé elvágjuk. A paprikát megmossuk, kicsumázzuk, csíkokra vágjuk. A paradicsomot forró vízbe mártjuk, majd hideg vizet engedünk rá, lehúzzuk a héját és szeletekre vágjuk.

Egy nagy serpenyőben felforrósítjuk az olajat, beletesszük a húst és kevergetve kb. 10 percig pirítjuk. Megszórjuk az ételízesítővel, kevés sóval, borssal. fél liter vízzel felengedjük és lefedve lassú tűzön kb. 1 óra hosszat főzzük. Amikor a hús már puha, hozzáadjuk a zöldségeket, összekeverjük és kb. még 15 percig pároljuk. Hozzáadjuk a főtt tésztát és lazán összeforgatjuk, hogy jó forró legyen. Parmezánnal megszórva tálaljuk.

Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 2 óra múlva
1 adag: 368 kcal

Feltöltötte: marinka

Akik elkészítették ezt a receptet:

Még senki nem készítette el ezt a receptet

Hozzászólások

Még nem szólt hozzá senki, légyél Te az első!

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkeznie!

Címkék

klasszikus ételek , mediterrán ételek , házias ételek , ebéd-vacsora otthonra , kiadós ételek , egyszerű ételek , főételek , egytálételek , tésztafélék

vissza az előző oldalra