HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kezdőlap > Szendvicsek > Húspástétom
| Többi

Húspástétom recept

Elkészítési idő: 90 perc
Elkészítés nehézsége: Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség

A recept hozzávalói

50 dkg sertéshús
1 nagy fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
3 evőkanál olaj
Pirospaprika
4 tojás
1 evőkanál vaj
1 evőkanál mustár
Majoránna


A recept elkészítése

A tojásokat sós vízben keményre főzzük, majd kiszedjük, hideg vízzel leöblítjük és meghámozzuk. A sertéshúst megmossuk, konyhai papírtörlővel leszárítjuk, és kockára vágjuk. A hagymát, fokhagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk.
Az olajat egy lábasban, felmelegítjük, beletesszük a hagymát, és üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a húst, és kevergetve addig pirítjuk, amíg kifehéredik, és kevés levet enged. Megszórjuk pirospaprikával, sóval, borssal, az apróra vágott fokhagymával, és jól összekeverjük. Lefedve, lassú tűzön, rövid lével, kb. 1 óra alatt puhára főzzük. Ezután lehűtjük. A lehűtött húst apróra vágjuk vagy ledaráljuk, és egy mély tálba tesszük. A tojásokat villával összetörjük, és a húsmasszához adjuk. Beletesszük a margarint, a mustárt, csipet majoránnát, és jól kikeverjük. Zsemlét, kis veknit vastagon megkenünk a pástétommal, zöldpaprikát teszünk rá, és máris kész a finom tízórai.

Feltöltötte: szerenke

Akik elkészítették ezt a receptet:

Még senki nem készítette el ezt a receptet

Hozzászólások

Még nem szólt hozzá senki, légyél Te az első!

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkeznie!

Címkék

klasszikus ételek , uzsonnák , kiadós ételek , egyszerű ételek , 90 perc , szendvicsek

vissza az előző oldalra