HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kezdőlap > Levesek > Isteni pogácsa
| Többi

Isteni pogácsa recept

Elkészítési idő: 90 perc
Elkészítés nehézsége: Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség

A recept hozzávalói

1 kg liszt
50 dkg túró
2 kis pohár tejföl
1 jó nagy vagy 3 szem kisebb krumpli
30 dkg zsír (esetleg a harmada lehet sütőmargarin)
5 dkg élesztő
2 dl tej
pici cukor
3 tojás
3 csapott evőkanál só (ízlés szerint több/kevesebb)
sajt bőven a tetejére

A recept elkészítése

Felteszem a krumplit főni, pont elkészül és kihűl, mire a tésztát összeállítom. A tejet egy tálban mikróban kicsit meglangyosítom, beleteszem a cukrot, belemorzsolom az élesztőt, hagyom pihenni kb. 5-10 percet. Eléggé megnő a térfogata, erre szerintem érdemes figyelni. :)
Közben a lisztet átszitálom, a tejföllel és a zsiradékkal összedolgozom. Hozzákeverem a tejes felfuttatott élesztőt, megint összegyúrom. Ezután sózom, belekeverem a langyos, áttört főtt krumpli, megint gyúrás következik. A legvégén beleteszek 2 tojás sárgáját és 1 fehérjét.
Kelesztőtálban hagyom pihenni, amíg kb. a kétszeresére nő, utána nyújtom-hajtogatom. 15 perc pihentetés után megint hajtogatom, aztán 1,5-2 cm vastagra nyújtom, a tetejét a szaggatóval körben megnyomdázom (1-2 mm mélyen nyomom csak bele), de késsel is meg lehet kicsit vagdosni a tetejét. 1 egész tojást összekeverek, ezzel megkenem a kinyújtott tésztát, jó bőven szórok rá sajtot, kiszaggatom, és mehet a sütőbe. Középmeleg gázsütőben kb. fél óra, ha ügyes vagy, szépen feljön, és nem is dől el, mint nekem szokott. :)

Feltöltötte: adria

Akik elkészítették ezt a receptet:

Még senki nem készítette el ezt a receptet

Hozzászólások

Még nem szólt hozzá senki, légyél Te az első!

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkeznie!

Címkék

magyar ételek , klasszikus ételek , házias ételek , bulira ajánlott , társasági ételek , kiadós ételek , közepesen bonyolult , 90 perc , előételek , aprósütemények , pogácsa

vissza az előző oldalra