HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kezdőlap > Tésztaételek > Kagylós rakott tészta
| Többi

Kagylós rakott tészta recept

Elkészítési idő: 75 perc
Elkészítés nehézsége: Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség

A recept hozzávalói

25 dkg lasagnelap,
50 dkg mirelit,
konyhakész garnélarák,
fél szál póréhagyma
1,5 dl tejszín,
2 dl tej,
5 dkg vaj,
2 evőkanál liszt,
3 dl száraz fehérbor,
5 dkg parmezán sajt,
só,
frissen őrölt bors


A recept elkészítése

Megforrósított vajon 2-3 percig pirítjuk a fagyasztott rákot. A serpenyőből kivesszük. A visszamaradt zsiradékon üvegesre pároljuk a karikára vágott póréhagymát. Meghintjük a liszttel, 1 percig kevergetve pirítjuk. Felöntjük a tejjel, a borral és 1 dl tejszínnel. Sóval, borssal ízesítjük. Belereszeljük a sajt felét, beletesszük a rákot és 3 percig főzzük. Közben a lasagnelapokkal kibéleljük egy tűzálló tál alját és oldalát. Belehalmozzuk a rákmártás felét. Kirakjuk egy sor tésztával, majd a maradék mártás következik. Befedjük a maradék lapokkal. Meglocsoljuk a tejszínnel és meghintjük a reszelt sajttal. Forró sütőben kb. 30 percig sütjük.

Feltöltötte: gyongyver

Akik elkészítették ezt a receptet:

Még senki nem készítette el ezt a receptet

Hozzászólások

Még nem szólt hozzá senki, légyél Te az első!

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkeznie!

Címkék

egzotikus ételek , vasárnapi ebédek , költséges ételek , közepesen bonyolult , 75 perc , főételek , tésztafélék

vissza az előző oldalra