HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kezdőlap > Pogácsák > Káposztás tönkölypogácsa
| Többi

Káposztás tönkölypogácsa recept

Elkészítési idő: nem ismert
Elkészítés nehézsége: Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség

A recept hozzávalói

1 kg tönkölyliszt
5 dkg élesztő
1 nagy pohár tejföl
1/2 dl tejszín
1 dl tej
cukor

bors
1 kg káposzta

A recept elkészítése

Az 1 kg nyers fejéskáposztát lereszeljük, majd kevés olajon megdinszteljük. Fűszerezzük sóval, borssal. Ha kihűlt, az élesztőt langyos cukrozott tejben felfuttatjuk, majd az alapanyagokat összekeverjük, és kelt tésztát gyúrunk belőle, amit alaposan kidolgozunk. Meleg helyen fél órát kelni hagyjuk, majd fél óra után átdolgozzuk az egészet. Pihentetjük kb. 20 percig. Ezután ujjnyi vastagságúra nyújtjuk, pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, és késsel egy kicsit megvagdossuk. Előmelegített sütőben 180 fokon 25-30 percig sütjük.

Feltöltötte: vanda

Akik elkészítették ezt a receptet:

Még senki nem készítette el ezt a receptet

Hozzászólások

Még nem szólt hozzá senki, légyél Te az első!

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkeznie!

Címkék

klasszikus ételek , házias ételek , bulira ajánlott , társasági ételek , kiadós ételek , egyszerű ételek , előételek , aprósütemények , pogácsa , magyar ételek , magyaros ételek

vissza az előző oldalra