HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kezdőlap > Desszertek > Karácsonyi gesztenyealagút
| Többi

Karácsonyi gesztenyealagút recept

Elkészítési idő: 60 perc
Elkészítés nehézsége: Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség

A recept hozzávalói

A tésztához:
3 tojás
6 dkg cukor
7 dkg liszt
1/2 dkg kakaópor
fahéj
A töltelékhez:
40 dkg gesztenye
30 dkg tejszínhab
kis rum
csokireszelék
A mázhoz:
25 dkg jó minőségű étcsoki


A recept elkészítése

A tojássárgákat a cukor felével habosra keverjük, hozzáadjuk a lisztet, a kakaóport és a fahéjat. A fehérjét a maradék cukorral kemény habbá verjük, majd ezt a tojássárgás masszába óvatosan beleforgatjuk, hogy ne törjön meg a hab. Sütőpapírral kibélelt tepsibe töltjük, kb. fél centi vastagon eligazítjuk, 10 perc alatt 180 fokos előmelegített sütőben megsütjük. Közben az őzgerincformát alufóliáva kibéleljük, és a megsült, már kihűlt tésztát eligazítjuk a belsejében, a fenmaradó részt levágjuk.

A gesztenyemasszához keverjük a rumot, a tejszínhab 1/4-ét és a csokireszeléket, ezt beletöltjük a tésztával kibélelt formába, majd rárétegezzük a maradék tejszínhabot is, erre helyezzük az előzőleg levágott tésztát is, kissé lenyomkodjuk. Hűtőben fél órát dermesztjük, majd kiemeljük az őzgerincformából. A megolvasztott csokival bevonjuk a tészta domború tetejét. Még hűtjük, végül forró vízbe mártott késsel ferde szeleteket vágunk belőle.

Feltöltötte: boris

Akik elkészítették ezt a receptet:

Még senki nem készítette el ezt a receptet

Hozzászólások

Még nem szólt hozzá senki, légyél Te az első!

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkeznie!

Címkék

vegetáriánus ételek , klasszikus ételek , ünnepi ételek , karácsonyi ételek , uzsonnák , téli ételek , közepesen költséges ételek , közepesen bonyolult , 60 perc , desszertek

vissza az előző oldalra