HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kezdőlap > Szárnyasok > Karácsonyi gyümölcsös pulykamell
| Többi

Karácsonyi gyümölcsös pulykamell recept

Elkészítési idő: 60 perc
Elkészítés nehézsége: Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség

A recept hozzávalói

4 szelet (60 dkg) pulykamellfilé,
4 szelet füstölt sajt,
4 szelet bacon,
1 jonatán alma
1 körte,
6 szem aszalt szilva
1 dl tejföl,
1 dl fehérbor,
1 teáskanál cukor,
vaj,
olaj,
őrölt fahéj
csipős pirospaprika



A recept elkészítése

A pulykamellet sóval, csipős pirospaprikával és őrölt fahéjjal bedörzsöljük. Serpenyőben kevés olajat forrósítunk, beletesszük a húst és mindkét oldalon 2 percig sütjük. Felöntjük a borral és tovább pároljuk. A serpenyőből kivéve tűzálló tálba fektetjük. A hússzeleteket beborítjuk 1-1 szelet füstölt sajttal és baconnal. A serpenyőben visszamaradt boros pecsenyelevet tejföllel kikeverjük és a rakott húsra locsoljuk. A gyümölcsöket megtisztítjuk, felszeleteljük és a hús mellé, a mártásba dugdossuk. Forró sütőben 15-20 percig sütjük. Párolt rizs illik hozzá.

Feltöltötte: ibolya

Akik elkészítették ezt a receptet:

Még senki nem készítette el ezt a receptet

Hozzászólások

Még nem szólt hozzá senki, légyél Te az első!

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkeznie!

Címkék

szárnyasételek , karácsonyi ételek , gyertyafényes vacsorák , közepesen költséges ételek , egyszerű ételek , 60 perc , főételek

vissza az előző oldalra