HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kezdőlap > Desszertek > Kardinális
| Többi

Kardinális recept

Elkészítési idő: 60 perc
Elkészítés nehézsége: Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség

A recept hozzávalói

A tésztához:
2,5 dl (kb. 8) tojásfehérje
18 dkg kristálycukor
2 egész tojás
4 tojássárgája
5,5 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
5,5 dkg finomliszt
A krémhez:
5 dl l tejszín
+ 35 dkg baracklekvár a tészta megkenéséhez


A recept elkészítése

1. Melegítsük elő a sütőt 150 fokra.

2. Kétféle masszát készítünk. Az elsőhöz a tojásfehérjét kemény habbá verjük úgy, hogy közben a kristálycukrot apránként beleszórjuk.

3. A másikhoz az egész tojásokat a 3 tojás sárgájával együtt, a porcukrot és a vaníliás cukrot is hozzáadva habosra keverjük. Végül a lisztet is óvatosan beledolgozzuk.

4. Sütőpapírból két 25x40 cm-es darabot levágunk, és egy 30x35 cm-es tepsibe egymás mellé fektetjük, a két lap mindkét szélét felhajtjuk. A tojáshabot levágott sarkú nejlonzacskóba tesszük, és mindegyik papírra hosszában 3-3 csíkot halmozunk úgy, hogy köztük azonos távolság maradjon. Az üres részeket a sárga tésztamasszával töltjük ki. Végül is laponként három fehér és két sárga csíkból álló tésztát kapunk.

5. A tepsit előmelegített sütőbe toljuk, és közepes lángon (150 fok) 20-25 percig sütjük. Ezután megvárjuk, amíg kihűl, majd a papírt az aljáról eltávolítjuk. Annak a lapnak, ami alul lesz, a tetejét baracklekvárral megkenjük, amelyik felül lesz, annak az alját kell megkenni lekvárral.

6. Végül a tejszínt kemény habbá verjük, az alsó lapra kenjük, majd a másikkal befedjük. Porcukorral meghintjük.

Feltöltötte: anett

Akik elkészítették ezt a receptet:

Még senki nem készítette el ezt a receptet

Hozzászólások

Még nem szólt hozzá senki, légyél Te az első!

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkeznie!

Címkék

vegetáriánus ételek , klasszikus ételek , ünnepi ételek , húsvéti ételek , közepesen költséges ételek , közepesen bonyolult , 60 perc , desszertek

vissza az előző oldalra