HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kezdőlap > Pogácsák > Katalin pogácsája
| Többi

Katalin pogácsája recept

Elkészítési idő: 60 perc
Elkészítés nehézsége: Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség

A recept hozzávalói

50 dkg simaliszt
25 dkg sütőmargarin
2 tojás sárgája
2 dkg élesztő
2 dl tejföl
1 kávéskanál só
1 kávéskanál cukor
esetleg 1 kanál rum

A recept elkészítése

(ahogy én szoktam): A tésztát a sütés előtti estén készítem el.
(Ha este akarom sütni, akkor reggel.) Egy kis tálkába beleborítom a tejfölt, belemorzsolom az élesztőt, beleteszem a 2 tojás sárgáját és a cukrot. Jól elkeverem. (Semmi felfuttatás!) A liszttel (amibe beletettem a sót) elmorzsolom a margarint, közepébe beleöntöm az élesztős tejfölt. Simára dolgozom, és lazán nylonzsacskóba csomagolva egy
éjszakára hűtőben pihentetem. Felhasználás előtt a tésztát deszkán átgyúrom, ujjnyi vastagra nyújtva a szokásos módon pogácsákat szaggatok belőle. A tetejét felvert tojással meg kell kenni, fél órát pihentetni, majd újra megkenni (a pihentetés nálam időnként elmarad, úgy is jó lesz). Forró sütőben sütjük, 20-25 perc alatt kész. A sütési idő közepe után mérsékeljük a meleget, nehogy a pogácsa belseje
sületlen maradjon. Több napig is el tudna állni - állítólag. (Nekem még nem sikerült kipróbálni, mindig elfogyott!)

Feltöltötte: jazmin

Akik elkészítették ezt a receptet:

Még senki nem készítette el ezt a receptet

Hozzászólások

Még nem szólt hozzá senki, légyél Te az első!

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkeznie!

Címkék

magyar ételek , vegetáriánus ételek , magyaros ételek , klasszikus ételek , házias ételek , bulira ajánlott , társasági ételek , kiadós ételek , egyszerű ételek , 60 perc , előételek , aprósütemények , pogácsa

vissza az előző oldalra