HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kezdőlap > Desszertek > Kati szelet
| Többi

Kati szelet recept

Elkészítési idő: 90 perc
Elkészítés nehézsége: Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség

A recept hozzávalói

A tésztához:
50 dkg liszt
25 dkg sütőmargarin
15 dkg porcukor
3 tojás sárgája
1 csomag sütőpor
annyi tej, hogy könnyen nyújtható legyen (kb. 0,5 dl)
A krémhez:
2 dl tej
1 csomag vaniliás cukor
0,5 dl rum vagy 1 rumaroma
2 evőkanál kakaópor
3 evőkanál sárgabarack
15 dkg porcukor
25 dkg sütőmargarin
A mázhoz:
3 tojásfehérje
25 dkg kristálycukor
Valamint:
csokoládé


A recept elkészítése

Elkészités: A tésztához a lisztet elmorzsoljuk a margarinnal. A többi hozzávalót beletesszük, összegyúrjuk. Először kétfele osztjuk a tésztát, és az egyik felét kinyújtjuk, kisütjük. A megmaradt tésztát ismét kétfele osztjuk, és 2 vékonyabb lapot sütünk belőle. Így összesen 1 vastagabb és 2 vékonyabb tésztalapunk lesz.

A krémhez a vastagabb lapot szétmorzsoljuk, a hozzávalókat beletesszük. Jól elkeverjük-kidolgozzuk, és a 2 lap közé tesszük.

A mázhoz a 3 tojásfehérjébe beleteszünk 25 dkg kristálycukrot, majd gőz felett jó keményre felverjük. A sütemény tetejére kenjük, és csokit reszelünk rá. Másnap (illetve jópár óra múlva) szeletelhetjük.

Jó étvágyat kivánok hozzá!

Feltöltötte: oliva

Akik elkészítették ezt a receptet:

Még senki nem készítette el ezt a receptet

Hozzászólások

Még nem szólt hozzá senki, légyél Te az első!

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkeznie!

Címkék

vegetáriánus ételek , klasszikus ételek , házias ételek , uzsonnák , társasági ételek , kiadós ételek , közepesen bonyolult , 90 perc , desszertek

vissza az előző oldalra