HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kezdőlap > Főzelékek > Kelkáposztafőzelék
| Többi

Kelkáposztafőzelék recept

Elkészítési idő: 60 perc
Elkészítés nehézsége: Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség

A recept hozzávalói

1 kg kelkáposzta
1 kis fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
1 mokkáskanál köménymag
20 dkg burgonya
4 evőkanál olaj
4 dkg liszt
fél kávéskanál pirospaprika


A recept elkészítése


A kelkáposztát megmossuk, lecsorgatjuk, torzsáját kivágjuk, leveleit ujjnyi vékony csíkokra szeljük. A hagymát és a fokhagymát meghámozzuk, a fokhagymát és a köménymagot teatojásba zárjuk, a hagymát finomra vágjuk vagy megreszeljük. A burgonyát megtisztítjuk, megmossuk, apróra felkockázzuk.
Nagyobb edényben felforralunk 1,5 l vizet, kissé megsózzuk, beledobjuk a kelkáposztát, a burgonyát és a teatojást, majd félig lefedve, mérsékelt tűzön az egészet puhára főzzük (20-25 perc). Az olajban világosra pirítjuk a lisztet, hozzáadjuk a hagymát, 2 percig fonnyasztjuk benne. Lehúzzuk a tűzről, meghintjük a pirospaprikával, simára keverjük 1 dl hideg vízzel, majd apránként hozzáadunk 1-2 merőkanál főzőlét, és a kelkáposztához szűrjük-keverjük. 10 percig fedő nélkül, szelíden forraljuk, hogy rántás ízét elveszítse. Eltávolítjuk a főzelékből a teatojást, ízlés szerint utánasózzuk, és frissen őrölt borssal fűszerezzük. Feltétként pörköltet, fokhagymás sülthúst, fasírtot vagy grillezett krinolint, lecsókolbászt adhatunk hozzá.

Feltöltötte: elena

Akik elkészítették ezt a receptet:

Még senki nem készítette el ezt a receptet

Hozzászólások

Még nem szólt hozzá senki, légyél Te az első!

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkeznie!

Címkék

házias ételek , ebéd-vacsora otthonra , olcsó ételek , pofonegyszerű ételek , 60 perc , főzelékféle

vissza az előző oldalra