HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kezdőlap > Desszertek > Kelkáposztatekercs
| Többi

Kelkáposztatekercs recept

Elkészítési idő: 60 perc
Elkészítés nehézsége: Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség

A recept hozzávalói

6 nagy kelkáposztalevél,
2 dl kefir,
2 tojás,
1 evőkanál zabpehely,
1 kis fej vöröshagyma
1 evőkanál olaj,
1-1 késhegynyi őrölt fekete bors és őrölt kömény, ízlés szerint só.


A recept elkészítése

a kelkáposzta külső leveleit leszedem, és leveleire szétbontom. A leveleket egyenként megmosom, lecsöpögtetem és forrásban levő sós vízbe rakom. Az újraforrástól számított 3 percnyi főzés után lecsöpögtetem, és hagyom kihűlni. 2 levelet egymásra teszek, és üresen szorosan felcsavarom, mint amikor töltött káposztát készítek. A kefirt összekeverem a fűszerekkel, finomra vágott hagymával és zabpehellyel.

a kis batyukat tepsibe vagy tűzálló tálba teszem. Lelocsolom a kefires öntettel, és az előmelegített forró sütőben addig sütöm, míg a teteje színesedni nem kezd.

Feltöltötte: vica

Akik elkészítették ezt a receptet:

Még senki nem készítette el ezt a receptet

Hozzászólások

Még nem szólt hozzá senki, légyél Te az első!

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkeznie!

Címkék

vegetáriánus ételek , házias ételek , vasárnapi ebédek , olcsó ételek , egyszerű ételek , 60 perc , desszertek

vissza az előző oldalra