HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kezdőlap > Pogácsák > Kéttúrós-sajtos pogácsa
| Többi

Kéttúrós-sajtos pogácsa recept

Elkészítési idő: több, mint 90 perc
Elkészítés nehézsége: Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség

A recept hozzávalói

1 dl tej
1 csapott evőkanál cukor
3 dkg élesztő
60 dkg liszt
1 evőkanál só
25 dkg sütőmargarin
15 dkg tehéntúró
15 dkg juhtúró
3 tojássárgája
1 dl tejföl
10 dkg trappista sajt

A recept elkészítése

Az élesztőt felfuttatjuk a meglangyosított, cukros tejben. A lisztet átszitáljuk, elkeverjük a sóval, és durva reszelőn belereszeljük a fagyos margarint. Gyors mozdulatokkal összedolgozzuk-morzsoljuk. Hozzáadjuk az áttört túrókat, az élesztős tejet, 2 tojássárgáját, végül a tejfölt. Jól összegyúrjuk. Cipót formálunk belőle, tiszta konyharuhával letakarjuk, és meleg helyen 1/2 órát kelni hagyjuk. A sajtot lereszeljük. A megkelt tésztát lisztezett deszkán 3 mm vékony téglalapra nyújtjuk, a tetejét megszórjuk a reszelt sajt 2/3 részével, majd hosszanti oldalán rétesszerűen feltekerjük, letakarjuk ruhával és meleg helyen újabb 1 órán át kelesztjük. Most kétujjnyi vastag csíkot nyújtunk belőle, a tetejét megkenjük a maradék tojássárgával, megszórjuk a maradék reszelt sajttal. Pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, sütőpapírral bélelt sütőlapra tesszük, és előmelegített, forró sütőben 200 fokon 20-25 percig sütjük. A tepsiben hagyjuk kihűlni. Frissen, langyosan az igazi!

Feltöltötte: sara

Akik elkészítették ezt a receptet:

Még senki nem készítette el ezt a receptet

Hozzászólások

Még nem szólt hozzá senki, légyél Te az első!

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkeznie!

Címkék

magyar ételek , magyaros ételek , klasszikus ételek , házias ételek , bulira ajánlott , társasági ételek , kiadós ételek , több, mint másfél óra , előételek , aprósütemények , pogácsa

vissza az előző oldalra