HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kezdőlap > Halak > Kínai kókuszos hal
| Többi

Kínai kókuszos hal recept

Elkészítési idő: 45 perc
Elkészítés nehézsége: Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség

A recept hozzávalói

15 dkg fehér húsú hal
1 (zöld) citrom
2 evőkanál szója
3 evőkanál + 1 evőkanál + 1 evőkanál olaj
1 csipet fahéj
1 csipet ánizs
1 teáskanál méz
5 közepes sárgarépa
10 dkg fejes káposzta
1 mangó
3 evőkanál szója
3 evőkanál kókusz

A recept elkészítése


A halat leöblítjük, kockákra vágjuk. A citromot vékonyan meghámozzuk, héját csíkokra vágjuk, a citrom levét kinyomjuk. Összekeverjük a szójaszószt 3 evőkanál olajjal, a citromlével, a fahéjjal, az ánizzsal, a mézzel, beletesszük a haldarabokat, és legalább 30 percre betesszük a hűtőbe.
A répát meghámozzuk, vékony karikákra vágjuk. A káposztát megtisztítjuk, csíkokra vágjuk. A mangót meghámozzuk, felét kockákra, felét szeletkékre vágjuk. Vizet forralunk a tésztafőzéshez. A tésztát nem túl puhára főzzük, leszűrjük, lecsepegtetjük, és összekeverjük 1 evőkanál olajjal. Lecsepegtetjük a haldarabokat (a páclevet nem öntjük ki). Felforrósítjuk a maradék 1 evőkanál olajat, és a halat néhány perc alatt megsütjük benne. Kiszedjük. A visszamaradt zsiradékban hirtelen átforgatjuk a répát és a káposztát. A páclevet összekeverjük a citromhéjjal, a szójaolajjal, sóval, borssal ízesítjük. A tésztát összekeverjük a répával, a káposztával, a mangóval, és ráöntjük az öntetet. A haldarabokat rátesszük, megszórjuk kókuszreszelékkel, és tálaljuk.

Feltöltötte: mirella

Akik elkészítették ezt a receptet:

Még senki nem készítette el ezt a receptet

Hozzászólások

Még nem szólt hozzá senki, légyél Te az első!

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkeznie!

Címkék

kínai ételek , halételek , egzotikus ételek , ebéd-vacsora otthonra , vasárnapi ebédek , közepesen költséges ételek , közepesen bonyolult , 45 perc , főételek

vissza az előző oldalra