HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kezdőlap > Desszertek > Kivitorta
| Többi

Kivitorta recept

Elkészítési idő: 60 perc
Elkészítés nehézsége: Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség

A recept hozzávalói

6 tojás,
12 dkg cukor,
10 dkg liszt,
5 dkg őrölt dió
2 dkg kakaópor,
a töltelékhez: 2 evőkanál zselatin,
4-5 db kivi,
5 dkg porcukor,
6 dl tejszín,
1 evőkanál vaníliás cukor,
2,5 dkg mandulaforgács,
6 cl rum


A recept elkészítése

A tojásokat kettéválasztjuk, a sárgáját a cukor felével habosra keverjük. A lisztet, a kakaóport és a dióbelet összekeverjük. A tojásfehérjét a maradék cukorral kemény habbá verjük, a sárgájához adjuk és óvatosan elkeverjük, majd hozzáadjuk a lisztet is és az egészet újra óvatosan elkeverjük. A masszát egy kerek sütőformába töltjük és 180 fokos sütőben készre sütjük. A krémhez a zselatint 1 dl vízzel elkeverjük, majd felmelegítjük. A kiviket meghámozzuk, egyet félrerakunk a díszítéshez, a többit összeturmixoljuk. A tejszínt habbáverjük. A már langyos zselatint keverőtálba tesszük és evőkanalanként beleforgatjuk a tejszínhabot. A hab egyharmad részét félre tesszük, a maradékhoz hozzákeverjük a kivipépet. A piskótát 3 részre vágjuk. A lapokból és a krémből tortát készítünk. A torta tetejét habrózsával, kivivel és mandulaforgáccsal díszítjük.

Feltöltötte: teri

Akik elkészítették ezt a receptet:

Még senki nem készítette el ezt a receptet

Hozzászólások

Még nem szólt hozzá senki, légyél Te az első!

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkeznie!

Címkék

vasárnapi ebédek , közepesen költséges ételek , közepesen bonyolult , 60 perc , desszertek , torták

vissza az előző oldalra