HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kezdőlap > Szárnyasok > Köleses csirke
| Többi

Köleses csirke recept

Elkészítési idő: több, mint 90 perc
Elkészítés nehézsége: Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség

A recept hozzávalói

1 kisebb csirke (kb. 1 kg),
20 dkg köles,
50 dkg póréhagyma
1 sárgarépa
3 evőkanál vaj,
2 zöldségleves kocka,
1 kisebb babérlevél
6 szem feketebors,
1 dl tejszín,
2 evőkanál fél csokor apróra vágott petrezselyem, fél citrom
1 mokkáskanálnyi őrölt fehérbor,

A recept elkészítése

A megmosott, feldarabolt csirkét fazékba tesszük, és annyi vizet öntünk rá, amennyi ellepi. Hozzáadjuk a leveskockát, a babérlevelet, a feketeborsot és egy órán keresztül főzzük. Ezután a levest átszűrjük, 7 dl kimérünk belőle (a többit tetszés szerint bármilyen más ételhez felhasználhatjuk), és félretesszük. A megtisztított sárgarépát felkarikázzuk és a kölessel együtt a kimért levesbe tesszük. Takarék lángon félóráig főzzük. A póréhagymát megtisztítjuk, a felét a vajban megpároljuk. A megfőtt csirkét kifilézzük, a bőrét lefejtjük, a húsát apró darabokra vágjuk és a kölesbe keverjük. Hozzáadjuk a félretett póréhagymát, a tejszínt és az apróra vágott petrezselymet. Citromlével, kevés sóval és borssal ízesítjük.

Feltöltötte: mercedesz

Akik elkészítették ezt a receptet:

Még senki nem készítette el ezt a receptet

Hozzászólások

Még nem szólt hozzá senki, légyél Te az első!

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkeznie!

Címkék

szárnyasételek , házias ételek , vasárnapi ebédek , közepesen költséges ételek , egyszerű ételek , több, mint másfél óra , főételek

vissza az előző oldalra