HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kezdőlap > Tésztaételek > Köményes burgonya lángos párolt gyökérzöldségekkel
| Többi

Köményes burgonya lángos párolt gyökérzöldségekkel recept

Elkészítési idő: nem ismert
Elkészítés nehézsége: Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség

A recept hozzávalói

50 dkg burgonya
10-15 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt,
fokhagyma,
kömény,
só,
10-10 dkg zeller
cékla,
sárgarépa,
fehérrépa,
kevés olaj


A recept elkészítése

A megtisztított burgonyát lereszeljük, sózzuk, fűszerezzük zúzott fokhagymával és őrölt köménymaggal. Annyi teljes kiőrlésű búzalisztet keverünk hozzá, hogy formázható legyen, majd egy kanál segítségével lapos lepényeket, vagy galuskákat szaggatunk belőle, melyeket forró olajban pirosra sütünk. A zellert, céklát, sárgarépát, fehérrépát megtisztítjuk, feldaraboljuk és gyors tűzön, egy kevés olajban megpirítjuk, majd vizet aláöntve megpároljuk. A burgonyalángost a párolt zöldségekkel, azonnal tálaljuk.

Feltöltötte: luca

Akik elkészítették ezt a receptet:

Még senki nem készítette el ezt a receptet

Hozzászólások

Még nem szólt hozzá senki, légyél Te az első!

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkeznie!

Címkék

házias ételek , ebéd-vacsora otthonra , olcsó ételek , egyszerű ételek , tésztafélék

vissza az előző oldalra