HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kezdőlap > Szárnyasok > Köpönyeges csirke
| Többi

Köpönyeges csirke recept

Elkészítési idő: 90 perc
Elkészítés nehézsége: Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség

A recept hozzávalói

1,80 kg-os csirke
70 dkg zsenge kelkáposzta
1 tojás
3 evőkanál zsemlemorzsa
15 dkg füstölt bacon
só és őrölt bors
1 mokkáskanál majoránna

A recept elkészítése

A kelt megtisztítjuk, cikkekre vágjuk, kitorzsázzuk, és sós vízben puhára főzzük. Utána nemcsak lecsepegtetjük, hanem ki is nyomkodjuk és átdaráljuk. A morzsával és a tojással összedolgozzuk, borssal, majoránnával fűszerezzük. A sütőt 200 fokosra (gáz 6. fokozat) bemelegítjük. A csirkét megtisztítjuk, és tíz percre vízbe áztatjuk, hogy a bőre megpuhuljon. Ujjunkkal óvatosan a bőr alá nyúlunk, fellazítjuk, és a kelkáposztás vagdalékot ebbe az üregbe nyomkodjuk. A bőrt az eredeti formára visszahúzzuk, fogvájóval vagy hústűvel a húsra tűzzük. Az így előkészített szárnyast a szalonnaszeletekbe göngyöljük, esetleg zsineggel át is kötjük, hogy a szalonna mindenütt betakarja. Tűzálló tálra fektetve a sütőbe tesszük, és körülbelül egy óra alatt megpuhítjuk, megpirítjuk. Akkor jó, ha a szalonna már jó ropogós. A pecsenyét a sütőből kivéve tíz percig pihentetjük, a zsineget lebontjuk róla, a fogvájót vagy a hústűt eltávolítjuk, és a csirkét feldaraboljuk. Tálra fektetve, mindegyik szeletet szalonnával koronázzuk. Burgonyapüré illik hozzá.

Feltöltötte: marta

Akik elkészítették ezt a receptet:

Még senki nem készítette el ezt a receptet

Hozzászólások

Még nem szólt hozzá senki, légyél Te az első!

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkeznie!

Címkék

szárnyasételek , magyaros ételek , vasárnapi ebédek , közepesen költséges ételek , közepesen bonyolult , 90 perc , főételek

vissza az előző oldalra