HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kezdőlap > Desszertek > Krémsajtos almafelfújt
| Többi

Krémsajtos almafelfújt recept

Elkészítési idő: 45 perc
Elkészítés nehézsége: Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség

A recept hozzávalói

4 alma
10 dkg krémsajt,
5 dkg reszelt ementáli sajt,
2-2 dl tejföl és tej,
2 tojás,
2 dkg sütőmargarin,
2 evőkanál cukor,
1 púpozott evőkanál liszt,
1 mokkáskanál őrölt fahéj
5 szem szegfűszeg,
csipet só,
a formához 1-1 evőkanál olaj és zsemlemorzsa,
a díszítéshez tetszés szerint gyümölcs vagy csokoládé

A recept elkészítése

az almát megmosom, kettévágom, kicsumázom, héjastul felszeletelem. A krémsajtot és a tejföl felét 1 evőkanál cukorral és egy csipet sóval simára keverem. A margarint habzásig hevítem a liszttel, majd ráöntöm a meleg tejet, és beleszórom a fahéjat meg a szegfűszeget. Keverés közben sűrűre főzöm, végül belekeverem a reszelt sajtot meg a tejfölt. A tűzről lehúzom, és a megmaradt cukorral addig keverem, míg sima, sűrű masszát nem kapok. Tűzálló tálat kiolajozok, morzsával behintem, és elterítem benne az almaszeleteket.

az almára egyenletesen rákenem a fehér, sajtos mártást, a tálat kissé összerázom, hogy a mártás az almaszeletek közé csurogjon. Végül leöntöm a krémsajtos tejföllel, lazán befedem, és előmelegített, közepesen forró sütőben 20 percig párolom. Ezután a fedelét leveszem, és addig pirítom, míg a tetején lévő mártás színesedni nem kezd. Evőkanállal desszertestányérokra osztom, és rögtön kínálom, mert hamar összeesik.

Feltöltötte: imola

Akik elkészítették ezt a receptet:

Még senki nem készítette el ezt a receptet

Hozzászólások

Még nem szólt hozzá senki, légyél Te az első!

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkeznie!

Címkék

bulira ajánlott , közepesen költséges ételek , közepesen bonyolult , 45 perc , desszertek

vissza az előző oldalra