HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kezdőlap > Főzelékek > Krumplifőzelék - liszt nélkül
| Többi

Krumplifőzelék - liszt nélkül recept

Elkészítési idő: 45 perc
Elkészítés nehézsége: Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség

A recept hozzávalói

50 dkg krumpli
2 fej vöröshagyma
1 evőkanál olívaolaj
1 dl tej
fél pohár tejföl
babérlevél

bors


A recept elkészítése

Meghámozom az egyik hagymát, negyedbe vágom, és sós vízben a babérlevélel elkezdem főzni. Amíg fő, megpucolom a másik hagymát és a krumplit is. A második hagymát apróra vágom, és az olajon pirosra pirítom. Amikor a fővésben lévő hagyma már puhul, a krumpli harmadát apróra vágva melléteszem, és együtt puhára főzöm. Amint puha, szűrővel kiveszem a vizéből (a víz marad!), és egy deci főzővízzel és a tejföllel összeturmixolom. Közben a maradék főzővízben a többi krumplit is puhára főzöm. Amint puha a burgonya, ráöntöm a pürét, elkeverem, a tetejére teszem a piros hagymát.

Feltöltötte: blanka

Akik elkészítették ezt a receptet:

Még senki nem készítette el ezt a receptet

Hozzászólások

Még nem szólt hozzá senki, légyél Te az első!

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkeznie!

Címkék

vegetáriánus ételek , klasszikus ételek , házias ételek , ebéd-vacsora otthonra , olcsó ételek , egyszerű ételek , 45 perc , főételek , főzelékféle

vissza az előző oldalra