HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kezdőlap > Levesek > Krumplis pogácsa magokkal és sajttal
| Többi

Krumplis pogácsa magokkal és sajttal recept

Elkészítési idő: több, mint 90 perc
Elkészítés nehézsége: Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség

A recept hozzávalói

80 dkg krumpli
1,5 kg liszt
3 db tojás
3 dl langyos víz
8 dkg élesztő vagy 3 csomag instant (száraz) élesztő
8 dkg só
8 dkg porcukor
80 dkg sütőmargarin
magok (tök
reszelt sajt a tetejére

A recept elkészítése

A krumplikat héjában megfőzöd. Amíg fő, összekevered a lisztet az élesztővel (ha rendes élesztővel készíted, azt fel kell futtatni, ezért az instantot egyszerűbb használni), sóval, porcukorral. Ebben a lisztes keverékben elmorzsolod a margarint. Hozzáadod a tojásokat és a vizet, és összegyúrod a tésztát. Ha megfőtt a krumpli, akkor meghámozod és összetöröd, majd hűlni hagyod. A kihűlt, összetört krumplit hozzágyúrod a tésztához. A tésztába lehet keverni magokat (tökmag, napraforgómag, szezámmag, lenmag). A kész tésztát beteszed a hűtőbe legalább fél órára, de ha egy-két nap múlva sütöd meg, akkor is teljesen jó. Belisztezett deszkán kb. másfél cm vastagra nyújtod és kiszaggatod. A tetejét megkenheted tojássárgájával, tehetsz rá magokat vagy sajtot. A tepsit nem kell kilisztezni, kivajazni, sütőpapírozni, nem ragad le. Előmelegített, 200 fokos sütőben szép pirosra sütöd. Ebből a mennyiségből – pici szaggatóval - 6 tepsi lesz.

Feltöltötte: ilonka

Akik elkészítették ezt a receptet:

Még senki nem készítette el ezt a receptet

Hozzászólások

Még nem szólt hozzá senki, légyél Te az első!

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkeznie!

Címkék

magyar ételek , vegetáriánus ételek , magyaros ételek , klasszikus ételek , házias ételek , bulira ajánlott , társasági ételek , kiadós ételek , egyszerű ételek , több, mint másfél óra , aprósütemények , pogácsa

vissza az előző oldalra