HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kezdőlap > Tésztaételek > Kukoricás metélt
| Többi

Kukoricás metélt recept

Elkészítési idő: 30 perc
Elkészítés nehézsége: Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség

A recept hozzávalói

4 dkg dió
15 dkg márvány sajt
10 dkg főtt csemegekukorica
1/2 piros húsú paprika
1 gerezd fokhagyma
4 evőkanál olívaolaj
40 dkg zöld metélt
4 dl tejszín


A recept elkészítése

Felteszünk forrni 4 liter vizet. A diót durvára vágjuk, a sajtot nem túl apróra elmorzsoljuk. A kukoricát leszűrjük, a paprikát megtisztítjuk, apró kockákra vágjuk. A fokhagymát meghámozzuk.
A forrásban lévő vízhez 1 evőkanál sót és olajat adunk, beledobjuk a tésztát, és kifőzzük. Közben nagyobb serpenyőben felforrósítjuk az olajat, rózsaszínűre pirítjuk benne a fokhagymát, kidobjuk. A zsiradékba dobjuk a diót, kissé megpirítjuk, szűrőkanállal kiszedjük, félretesszük, majd ugyanebben a zsiradékban átforrósítjuk a kukoricát és a paprikát. Lábaskába öntjük a tejszínt, hozzáadjuk a sajt felét, 1 percig forraljuk-sűrítjük, majd hozzákeverjük a diót és a maradék sajtot, éppen csak felforraljuk. A tésztát leszűrjük, a serpenyőbe csúsztatjuk, lazán összekeverjük a paprikás kukoricával. Arányosan elosztva mélytányérokba szedjük, a tetejére halmozzuk a márványsajtos mártást, és azonnal tálaljuk.

Feltöltötte: belinda

Akik elkészítették ezt a receptet:

Még senki nem készítette el ezt a receptet

Hozzászólások

Még nem szólt hozzá senki, légyél Te az első!

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkeznie!

Címkék

vegetáriánus ételek , ebéd-vacsora otthonra , kiadós ételek , egyszerű ételek , 30 perc , egytálételek , tésztafélék

vissza az előző oldalra