HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kezdőlap > Főzelékek > Lencsés tál
| Többi

Lencsés tál recept

Elkészítési idő: 45 perc
Elkészítés nehézsége: Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség

A recept hozzávalói

20 dkg lencse
2 babérlevél
1 fej vöröshagyma
3-4 gerezd fokhagyma
1 evőkanál mustár
2 evőkanál étkezési keményítő
ízlés szerint só
ételízesítő

A recept elkészítése

A lencsét főzés előtt kb. 2-3 órára be kelláztatom, majd felteszem főni kevés vízzel (kb. 2 ujjnyira lepje el). Beleteszem a vöröshagymát, a babérlevelet és a zúzott fokhagymát, sóval és ételízesítővel ízesítem. Ha a lencse megpuhult, pici vízzel elkeverem a keményítőt, beleteszem a mustárt, és a lencséhez keverem. Ezután hagyom egyet forrni, és készen is van.

Feltöltötte: hajnalka

Akik elkészítették ezt a receptet:

Még senki nem készítette el ezt a receptet

Hozzászólások

Még nem szólt hozzá senki, légyél Te az első!

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkeznie!

Címkék

vegetáriánus ételek , klasszikus ételek , házias ételek , ebéd-vacsora otthonra , olcsó ételek , pofonegyszerű ételek , 45 perc , főételek , egytálételek , főzelékféle

vissza az előző oldalra