HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kezdőlap > Szárnyasok > Libamájpástétom gyümölcsökön
| Többi

Libamájpástétom gyümölcsökön recept

Elkészítési idő: 30 perc
Elkészítés nehézsége: Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség

A recept hozzávalói

60 dkg pecsenyelibamáj
1 nagy vöröshagyma
15 dkg szalonna
2 teáskanál majoránna
3 dkg liszt
3 dl tejszín
7 dkg vaj
A tálaláshoz:
2 alma
2 körte
1 csomag tetszőleges salátamix
2 evőkanál olívaolaj
1 evőkanál balzsamecet


A recept elkészítése


A májat megtisztítjuk, megmossuk, leszárítjuk és nagyobb darabokra vágjuk. A hagymát meghámozzuk, felaprítjuk. A szalonnát nagyobb kockákra vágjuk.


1. A szalonnát épp hogy kicsit megpirítjuk, rátesszük a hagymát, majd amikor összeesett, beletesszük a májat. Kiméletesen pirítjuk, majd sóval, borssal, majoránnával fűszerezzük. Amikor a máj már nem véres, de még puha, megszórjuk liszttel, elkeverjük, majd ráöntjük a tejszínt. Kiforraljuk, levesszük a tűzről, hagyjuk kihűlni.
2. A kihűlt májat finomra pépesítjük. Nagyon habosra kikeverjük a vajat, és összekeverjük a libamájkrémmel. Ízlés szerint sóval, borssal ízesítjük.
3. Tálaláskor: a gyümölcsöket megmossuk, szeletekre vágjuk, kimagozzuk és tányérra fektetjük. Ráformázzuk a májpástétomot, salátával körítjük, amit meglocsolünk olajjal és balzsamecettel.

Feltöltötte: zara

Akik elkészítették ezt a receptet:

Még senki nem készítette el ezt a receptet

Hozzászólások

Még nem szólt hozzá senki, légyél Te az első!

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkeznie!

Címkék

szárnyasételek , ünnepi ételek , karácsonyi ételek , gyertyafényes vacsorák , társasági ételek , egyszerű ételek , 30 perc , főételek

vissza az előző oldalra