HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kezdőlap > Levesek > Magos pogácsa III.
| Többi

Magos pogácsa III. recept

Elkészítési idő: 90 perc
Elkészítés nehézsége: Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség

A recept hozzávalói

1 kg liszt
2 x 5 dkg élesztő 3 dl tejben felfuttatva
pirított vagy natúr szezámmag
hámozott napraforgómag
lenmag
25 dkg olvasztott sütőmargarin
só ízlés szerint
1 tojás + még 1 a kenéshez
reszelt sajt vagy köménymag a tetejére

A recept elkészítése

A lisztet a megfuttatott élesztővel, a magokkal, a tojással, az olvasztott margarinnal és a sóval összegyúrjuk. Szükség esetén tejjel lágyabbá lehet tenni. Kb. fél óra keleszetés után kinyújtjuk, kiszaggatjuk, kiolajozott tepsibe tesszük. Egy felvert tojással megkenjük a tetejét, megszórjuk reszelt sajttal vagy köménnyel (de lehet lenmaggal vagy szezámmaggal is). Kicsit hagyjuk kelni, majd előmelegített sütőben megsütjük. Másnap mikróban frissé tehető.

Feltöltötte: vanessza

Akik elkészítették ezt a receptet:

Még senki nem készítette el ezt a receptet

Hozzászólások

Még nem szólt hozzá senki, légyél Te az első!

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkeznie!

Címkék

magyar ételek , vegetáriánus ételek , klasszikus ételek , házias ételek , bulira ajánlott , húsvéti ételek , uzsonnák , társasági ételek , kiadós ételek , egyszerű ételek , 90 perc , aprósütemények , pogácsa

vissza az előző oldalra