HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kezdőlap > Levesek > Magvas pogácsa
| Többi

Magvas pogácsa recept

Elkészítési idő: 60 perc
Elkészítés nehézsége: Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség

A recept hozzávalói

50 dkg liszt
25 dkg sütőmargarin
2 db tojás + 1 db a kenéshez
1 csomag sütőpor

1 kis pohár tejföl
2 evőkanál tök
1 evőkanál szezámmag

A recept elkészítése

A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, majd hozzáadjuk a sót, a sütőport, és így is jól összekeverjük. Ezután belekeverjük az apróbbra vágott tökmagot és a szezámmagot is. A liszt közepébe kis mélyedést csinálunk, majd beleöntjük a 2 db felvert tojást és a tejföl felét. Elkezdjük összegyúrjuk. Közben a többi tejfölt apránként adjuk hozzá, mert lehet, nem kell mind. A lényeg, hogy hogy könnyen gyúrható tésztát kapjunk. Kinyújtjuk kb. 1,5 cm-es vastagságúra, a tetejét berácsozzuk, és egy felvert egész tojással megkenjük, pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Két tenyerünk között egy kicsit megformáljuk, és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük kicsit távolabb egymástól. Előmelegített sütőben, közepes lángon, szép pirosra sütjük 25-30 perc alatt.

Feltöltötte: sari

Akik elkészítették ezt a receptet:

Még senki nem készítette el ezt a receptet

Hozzászólások

Még nem szólt hozzá senki, légyél Te az első!

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkeznie!

Címkék

magyar ételek , klasszikus ételek , házias ételek , bulira ajánlott , társasági ételek , kiadós ételek , egyszerű ételek , 60 perc , előételek , aprósütemények , pogácsa

vissza az előző oldalra