HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kezdőlap > Belsőségek > Májjal töltött burgonya fokhagymamártással
| Többi

Májjal töltött burgonya fokhagymamártással recept

Elkészítési idő: 60 perc
Elkészítés nehézsége: Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség

A recept hozzávalói

80 dkg nagy szemű burgonya
2 fej vöröshagyma
50 dkg pulykamáj
10 dkg paradicsom
3 evőkanál olaj
1 kávéskanál majoránna
1 teáskanál fűszerpaprika
erős paprika
1 csomag mozzarella
A fokhagymás mártáshoz:
5 gerezd fokhagyma
3 dkg vaj
2 dkg liszt
2 dl húsleves, kockából
1 kávéskanál vágott petrezselyem
1 dl tejszín


A recept elkészítése


A sütőt 160 C-fokra (gázsütő 1. fokozat) előmelegítjük. A burgonyákat megtisztítjuk, megmossuk, és hosszában kettévágjuk. Alaposan kikaparjuk kanállal vagy karalábévájóval. Tepsibe tesszük, és a sütőben 10-15 percig sütjük. Közben a hagymát meghámozzuk, felaprítjuk. A májat megmossuk, kockákra vágjuk. A paradicsomot leforrázzuk, héját lehúzzuk, felkockázzuk.

Felforrósítjuk az olajat, kicsit megpirítjuk benne a hagymát, majd rátesszük a májat. Pirítjuk 3-4 percig. Rátesszük a paradicsomot, a fűszereket, jól elkeverjük és sózzuk. A sütőt tovább melegítjük 200 C-fokra (gázsütő 3. fokozat). Ezt a tölteléket a sütőből kivett burgonyákba töltjük, tetejükre 1-1 szelet mozzarellát teszünk, és a sütőbe visszatéve még 5-10 percig sütjük.

A fokhagymamártás: Amíg sül a burgonya, elkészítjük a mártást. A fokhagymát meghámozzuk, összetörjük. A vajat felolvasztjuk, rátesszük a lisztet, és habzásig hevítjük. Elkeverjük a fokhagymával, picit várunk, és felöntjük a levessel. Sózzuk, habverővel simára keverjük, 3-5 percig forraljuk, majd beletesszük a petrezselymet és a tejszínt. Összeforraljuk, és az elkészült burgonya mellé tálaljuk.

Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra múlva
1 adag: 679 kcal (mártással)

Feltöltötte: csillag

Akik elkészítették ezt a receptet:

Még senki nem készítette el ezt a receptet

Hozzászólások

Még nem szólt hozzá senki, légyél Te az első!

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkeznie!

Címkék

belsőségek , klasszikus ételek , házias ételek , ebéd-vacsora otthonra , kiadós ételek , egyszerű ételek , 60 perc , főételek , egytálételek

vissza az előző oldalra