HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kezdőlap > Belsőségek > Májropogós kukoricabundában
| Többi

Májropogós kukoricabundában recept

Elkészítési idő: 45 perc
Elkészítés nehézsége: Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség

A recept hozzávalói

1 kis fej vöröshagyma
20 dkg csirkemáj
2 evőkanál olaj
1 mokkáskanál morzsolt majoránna
20 dkg kukoricaliszt
4 tojás
10 dkg natúr kukoricapehely
bő olaj a sütéshez


A recept elkészítése

A hagymát meghámozzuk, kockákra vágjuk. A csirkemájat megmossuk, kisebb darabokra vágjuk.

Felforrósítjuk az olajat, és üvegesre pároljuk benne a hagymát. Hozzáadjuk a csirkemájat, és állandó keverés mellett megpároljuk. A tűzről levéve sózzuk, borsozzuk, majoránnával fűszerezzük. Villával szétnyomkodjuk, vagy robotgépben pürésítjük. A kukoricalisztet 5 dl forrásban lévő, sós vízbe szórjuk, és állandó keverés mellett addig főzzük, amíg elválik az edény falától. Hűlni hagyjuk, majd összekeverjük a májpürével és 2 tojással. A maradék tojást felverjük, a kukoricapelyhet összetörjük. A májas masszából vizes kézzel kisebb rudakat formázunk, a tojásba és a kukoricapehelybe forgatjuk, majd bő, forró olajban kisütjük. Itatósra szedjük, a felesleges zsiradékot lecsöpögtetjük. Tartármártással vagy salátával fogyasztjuk, de főzelékhez feltétként is adhatjuk.

Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 45 perc múlva
1 adag: 352 kcal

Feltöltötte: klari

Akik elkészítették ezt a receptet:

Még senki nem készítette el ezt a receptet

Hozzászólások

Még nem szólt hozzá senki, légyél Te az első!

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkeznie!

Címkék

belsőségek , klasszikus ételek , házias ételek , ebéd-vacsora otthonra , kiadós ételek , közepesen bonyolult , 45 perc , főételek

vissza az előző oldalra