HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kezdőlap > Tésztaételek > Makarónikocka
| Többi

Makarónikocka recept

Elkészítési idő: 60 perc
Elkészítés nehézsége: Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség

A recept hozzávalói

40 dkg makaróni,
20 dkg főtt, füstölt sonka,
5 dkg füstölt szalonna,
1 fej hagyma,
1 tojás,
2 evőkanál tejföl,
1 evőkanál zsemlemorzsa,
olaj,
só,
bors


A recept elkészítése

A tésztát a szokásos módon, bő, forrásban lévő, sós vízben megfőzzük. Hideg vízzel leöblítjük és lecsöpögtetjük. A szalonnát csíkokra vágjuk, serpenyőben megpirítjuk, majd a zsírján üvegesre pároljuk a kockára vágott hagymát. A sonkát ledaráljuk és a hagymához adjuk. 1 percig kevergetve pirítjuk. A tűzről levéve hozzáadjuk a tejfölt és a felvert tojást. Frissen őrölt borssal fűszerezzük. Olajjal kikenünk egy tűzálló tálat, majd behintjük zsemlemorzsával. Lerakunk egy réteg makarónit. A többi tésztát összekeverjük a krémmel és a tálba halmozzuk. Tetejét meghintjük zsemlemorzsával és forró sütőben 15-20 perc alatt átpirítjuk. Kockára vágva tálaljuk, külön tejfölt kínálunk mellé.

Feltöltötte: diana

Akik elkészítették ezt a receptet:

Még senki nem készítette el ezt a receptet

Hozzászólások

Még nem szólt hozzá senki, légyél Te az első!

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkeznie!

Címkék

házias ételek , ebéd-vacsora otthonra , olcsó ételek , egyszerű ételek , 60 perc , tésztafélék

vissza az előző oldalra