HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kezdőlap > Szószok > Mandulás mártogatós
| Többi

Mandulás mártogatós recept

Elkészítési idő: nem ismert
Elkészítés nehézsége: Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség

A recept hozzávalói

1-1 csokor friss oregánó és bazsalikom
1 gerezd fokhagyma
8 dkg mandulaforgács
2 evőkanál tej
20 dkg krémsajt
A mártogatáshoz:
répa, uborka


A recept elkészítése

Az oregánót és a bazsalikomot leöblítjük, leveleit lecsipkedjük, és apróra vágjuk. A fokhagymát meghámozzuk, összetörjük.

A mandulaforgácsot zsiradék nélkül megpirítjuk egy serpenyőben, hagyjuk kihűlni. A tejet a krémsajttal simára keverjük (ha nem elég lágy, adjunk hozzá még tejet). Az oregánóval, a bazsalikommal, a fokhagymával, sóval és borssal ízesítjük. Belekeverjük a mandulaforgácsot. A mártogatóshoz a zöldségeket megmossuk, vékony rudakra, karikákra vágjuk. A krémbe mártva, kevés kenyérrel fogyasztjuk. Különböző fajtájú sajtkockákat is mártogathatunk!

Munka: kb. 20 perc
Fogyasztható: kb. 20 perc múlva
1 adag: 302 kcal

Feltöltötte: letti

Akik elkészítették ezt a receptet:

Még senki nem készítette el ezt a receptet

Hozzászólások

Még nem szólt hozzá senki, légyél Te az első!

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkeznie!

Címkék

vegetáriánus ételek , klasszikus ételek , ünnepi ételek , bulira ajánlott , uzsonnák , társasági ételek , kiadós ételek , pofonegyszerű ételek , előételek , mártások, szószok

vissza az előző oldalra