HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kezdőlap > Desszertek > Mandulás narancspuding
| Többi

Mandulás narancspuding recept

Elkészítési idő: 90 perc
Elkészítés nehézsége: Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség

A recept hozzávalói

6 tojás,
6 evőkanál kristálycukor,
6 dkg sütőmargarin,
8 dkg finomra őrölt mandula,
6 dkg piskótamorzsa (vagy összetört babapiskóta, esetleg száraz teasütemény),
1 dl tej,
3 nagy narancs,
csipetnyi só,
a formához 2 dkg sütőmargarin
és 1 evőkanál liszt.

A recept elkészítése

a morzsára ráöntöm a tejet, és negyedórán keresztül pihentetem. Közben az egyik narancs héját lereszelem, de ügyelve arra, hogy fehér bundájából egy darabka se kerüljön bele, mert keserűvé válhat az édesség! Ezután mindhárom narancsot meghámozom, és felkarikázva kis kockákra vágom. A tojásfehérjéből kemény habot verek.

a tojássárgáját a cukorral és a narancshéjjal habosra keverem, majd megsózom, és a margarinnal tovább keverem. Ezután hozzáadom a darált mandulát, a tejes zsemlemorzsát és a narancskockákat, azok kicsurgó levével együtt. Végül óvatosan beleforgatom a tojáshabot.

mély formát vajjal kikenek, kevés liszttel behintem, és belesimítom a masszát. Közepes hőfokon addig gőzölöm, amíg a beleszúrt hurkapálcára már nem ragad a masszából. Azonnal meleg tálra borítom. Ha gyerekek is esznek belőle, akkor málnaszörppel vagy narancsszörppel meglocsolom. Ha csak felnőttek fogyasztják, akkor rummal vagy narancslikőrrel elkevert narancslével locsolom meg.

Feltöltötte: etelka

Akik elkészítették ezt a receptet:

Még senki nem készítette el ezt a receptet

Hozzászólások

Még nem szólt hozzá senki, légyél Te az első!

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkeznie!

Címkék

gyerek ételek , ünnepi ételek , közepesen költséges ételek , közepesen bonyolult , 90 perc , desszertek

vissza az előző oldalra