HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kezdőlap > Saláták > Márványsajtsaláta retekkel
| Többi

Márványsajtsaláta retekkel recept

Elkészítési idő: 45 perc
Elkészítés nehézsége: Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség

A recept hozzávalói

50 dkg fekete retek
10 dkg márványsajt,
2 dl kefir,
1 szál póréhagyma
fél citrom
2-2 evőkanál olaj és borecet
1-1 evőkanál méz
1 késhegynyi őrölt fekete bors,
ízlés szerint só,
a tálaláshoz néhány salátalevél.


A recept elkészítése

a retket meghámozom, megmosom és letörölgetem, majd nagyon vékony karikákra vágom, a karikákat felcsíkozom (vagy almareszelőn lereszelem). A póréhagyma fehér részét tisztítás után hajszálvékony karikákra vágom, zöld részét pedig aprítógépben feldarabolom (vagy nagyon vékony csíkokra metélem). A hagymát és retket összekeverem és megsózom. Lefedve fél órán keresztül hagyom állni. A sajtot megreszelem.

a kefirt összekeverem a sajttal, citromlével, olajjal, mézzel, borecettel, sóval és borssal. A kissé levet eresztett, hagymás retekre a mártást rálocsolom. Jól összeforgatom, lefedem, és a hűtőszekrényben néhány óráig érlelem.

Feltöltötte: karola

Akik elkészítették ezt a receptet:

Még senki nem készítette el ezt a receptet

Hozzászólások

Még nem szólt hozzá senki, légyél Te az első!

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkeznie!

Címkék

vegetáriánus ételek , közepesen költséges ételek , egyszerű ételek , 45 perc , saláták

vissza az előző oldalra