HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kezdőlap > Halak > Mazsolás göngyöleg
| Többi

Mazsolás göngyöleg recept

Elkészítési idő: 45 perc
Elkészítés nehézsége: Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség

A recept hozzávalói

40 dkg hagyma
5 dkg mazsola
5 dkg tisztított mandula
fél kg fagyasztott tonhal
1 evőkanál finom ecet
1 dl száraz fehérbor
liszt
olaj


A recept elkészítése

A hagymát megtisztítjuk, és hajszálvékony karikákra vágjuk. A mazsolát beáztatjuk, majd jól kinyomkodjuk. A mandulát vékony csíkokra vágjuk. A halat hagyjuk felengedni.
A hagymát 2 evőkanál olajon, kis lángon, fedő alatt 20-30 percig pirítjuk, ha szükséges, kevés vizet adunk hozzá. Hozzáöntjük az ecetet, a bort, és erős tűzön további 2-3 percig pároljuk. Sóval és borssal ízesítjük, belekeverjük a mazsolát és a mandulát. A halszeleteket megsózzuk, mindegyiket azonos módon feltekerjük, egy-egy fogvájóval rögzítjük, és lisztbe forgatjuk. A tekercseket bő, forró olajban kisütjük, és papírtörülközővel leitatjuk. A hagymamártást tálra rakjuk. A haltekercsekből a fogpiszkálókat eltávolítjuk, majd a mártáson elrendezzük.

Feltöltötte: eva

Akik elkészítették ezt a receptet:

Még senki nem készítette el ezt a receptet

Hozzászólások

Még nem szólt hozzá senki, légyél Te az első!

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkeznie!

Címkék

halételek , klasszikus ételek , vasárnapi ebédek , közepesen költséges ételek , egyszerű ételek , 45 perc , főételek

vissza az előző oldalra