HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kezdőlap > Szószok > Meggyszósz
| Többi

Meggyszósz recept

Elkészítési idő: 15 perc
Elkészítés nehézsége: Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség

A recept hozzávalói

40 dkg meggy
12 dkg porcukor
1 csipet fahéj
1 szegfűszeg
fél citrom
2 evőkanál liszt
2 dl tejföl


A recept elkészítése

A meggyet megmossuk, kimagozzuk, megszórjuk a porcukorral, a fahéjjal, a szegfűszeggel, hozzáadjuk a citrom levét, egy csipet sót, és lábosban puhára főzzük (kb. 10 perc).
A lisztet simára keverjük a tejföllel. A meggyet levesszük a tűzről, és belekeverjük a habarást. A mártást lassú tűzön besűrítjük, összeérleljük (kb. 3 perc). Bármilyen húshoz főtt burgonyával ajánljuk.

Feltöltötte: florentina

Akik elkészítették ezt a receptet:

Még senki nem készítette el ezt a receptet

Hozzászólások

Még nem szólt hozzá senki, légyél Te az első!

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkeznie!

Címkék

vegetáriánus ételek , ebéd-vacsora otthonra , olcsó ételek , pofonegyszerű ételek , 15 perc , mártások, szószok

vissza az előző oldalra